آموزش شطرنج و تکنیک های شطرنج

شروع بازی-کیش و مات-دانلود شطرنج-بازی شطرنج-شطرنج کودکان

آموزش شطرنج و تکنیک های شطرنج

شروع بازی-کیش و مات-دانلود شطرنج-بازی شطرنج-شطرنج کودکان

آموزش شطرنج و تکنیک های شطرنج و شروع بازی شطرنج و دانلود بازی شطرنج هم برای اندروید و هم کامپیوتر

بایگانی

تساوی در شطرنج 2

دوشنبه, ۲۳ تیر ۱۳۹۹، ۱۲:۰۶ ب.ظ | شطرنج-ایران | ۰ نظر

شرایط تساوی:

 

قانون 50 حرکت:

یکی از شرایط تساوی در شطرنج،قانون 50 حرکت می باشد،به این معنی که اگر در بازی شطرنج 50 حرکت انجام شده باشد بدون آنکه مهره ای زده شود و یا پیاده ای حرکت کرده باشد.در این حالت هریک از طرفین حق اعلام تساوی دارند.

البته 50 حرکت با شرایط ذکر شده به این معنا نیست که بازی تنها با 50 حرکت انجام شود!یعنی شاید شما و حریفتان 150 حرکت انجام داده اید اما 50 حرکت از آن اینگونه بوده که طی آن پیاده حرکت نکرده و مهره ای زده نشده باشد.در این شرایط می توان پیشنهاد تساوی را داد.

به مثال زیر توجه کنید.

shatranj_iran_50_harekat

سفید بدلیل داشتن رخ،نسبت به سیاه برتری دارد که می تواند حریف را مات کند اما اگر 50 حرکت انجام شود که طی آن مهره ای زده نشود(همچنین پیاده ای وجود ندارد که حرکت کند)در این حالت سیاه می تواند ادعای تساوی کند.

 

برای اطلاعات بیشتر درمورد قانون 50 حرکت کلیک کنید.

فراموش نکنید 50 حرکت به این معنی است که سفید 50 حرکت و سیاه 50 حرکت انجام داده است.یک حرکت سفید و یک حرکت سیاه،یک حرکت محسوب می شود.

روی لوپز،اولین قهرمان غیررسمی جهان،یک کشیش اسپانیایی بود که حتی گشایش روی لوپز منسوب به نام اوست.اولین بار در بازی شطرنج قانون 50 حرکت برای تساوی را پیشنهاد داد!

سه موقعیت تکراری:

اگر در بازی شطرنج یک پوزیشن و یک حرکت خاص سه بار انجام شود،هرکدام از طرفین می توانند ادعای تساوی کنند.لزومی ندارد که این سه پوزیشن تکراری پشت سر هم رخ دهد.یعنی 3 بار تعداد مهره های طرفین و خانه های مستقر شده طرفین یکسان باشد.بعد از سه بار حرکت تکراری طرفین حق دارند که ادعای تساوی کنند ولی اگر که پیشنهاد تساوی ندادند داور حق ندارد اعتراض کند تا آنجایی که 5 بار حرکت تکراری انجام شود که در این صورت داور حق دخالت دارد.

توافقی:

شما و حریفتان می توانید به توافق برسید که بازی را مساوی اعلام کنید.اگر شما قصد دارید که تساوی اعلام کنید باید حرکت خود را انجام دهید آنرا ثبت کنید و سپس ساعت بزنید.اگر در نوبت خود،تساوی اعلام کنید حریف تان می تواند به داور اعتراض کند.

برای خواندن مقاله ثبت حرکت در شطرنج کلیک کنید.

البته فراموش نکنید اگر موقعیت بازی خوبی دارید که می توانید بازی را به برد خود تمام کنید پیشنهاد تساوی ندهید و تساوی حریف را نپذیرید.ولی اگر حریف شما برتری دارد می توانید پیشنهاد تساوی به حریف بدهید که حداقل از باخت نجات یابید.(البته در صورت قبول کردن حریف)

 

برای مقایسه قیمت شطرنج های لوکس کلیک کنید(مستقیم از دیجی کالا)

 

 

 

shatranj_iran_digikala_1

 

 

 

 

shatranj_iran_digikala_2

 

 

 

عکس ارسالی از مشتریان:

shatranj_iran_digikala_3

 

 

 

shatranj_iran_digikala_4

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی